Oyun Açılma Süresi Azaltıp İnternet Hızını Yükseltme

Oyun Açılma Süresi Nasıl Azaltılır ve İnternet Hızı Nasıl Arttırılır?

Oyun Açılma Süresi Azaltıp İnternet Hızını Yükseltme

Oyun Açılma Süresi Azaltıp İnternet Hızını Yükseltme: Pür dikkat ile bir oyunun tam ortasında olduğunuzu düşünün. Belki de çatışmanın en yoğun olduğu yerde ve bitirici vuruşun eşiğindesiniz. Ya da belki de bir spor maçında kazanmanıza ramak kalmıştır. Her türlü kazanmanız için ilk sizin hareket edip rakiplerinizden daha hızlı olmanız gerekmektedir. Saniyelerin, hatta saliselerin farkıyla oyunun kaderi değişecek bir oyunda rakibiniz sizden evvel davranıp sizi yendiğini düşünün… hepsi kasma meydana geldiği için veya internetin ağırlığından ilk siz davranamasanız ne kadar kötü hissederdiniz?

Oyun kasmaları, oyuncunun hareketi ile oyun sunucusunun isteklere karşı bir gecikme olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Böyle anlarda internet kesilmesinin yaşanması, bir oyuncunun en sinir olacağı durumlardan bir tanesidir. Gerçekten hak verilecek bir durum söz konusudur. Çünkü rakibinizden önce düğmeye basmış olmanızın bir ehemmiyeti yoktur. Oyunun kasmasından dolayı sunucular anında tepki vermez. Bu sebeple rakipleriniz sizden daha hızlı ve kazanma şansları çok daha yüksek olacaktır.

Peki oyunu hızlandırmak için ne yapmalıyım?

Neyse ki gecikme ve kasmaları en aza indirip oyunun hız ve performansını yükseltecek bazı şeyler var.

1- Bant Genişliğini ve İnternet hızınızı Kontrol Edin

Kesintisiz oyun oynayabilmeniz için ışık hızında internete sahip olmanıza gerek yok. Lakin oyun oynamak için en az 15-20 Mbps’ye ihtiyaç vardır. Ayrıca bant genişliğinin de unutmamak lazım.
İnternete bağlı olan cihazlardan siz oyun oynarken aynı anda film, video, görüntülü sohbet ve kotayı çok yiyen başka aktivite yaşandığı zaman bant genişliği zorlanabilmektedir. Özellikle video izleme ve dosya indirme gibi işler çok fazla veri tüketmektedir. Bu durum oyunda kasma, donma, ağırlaşma ve internet kesintisine sebebiyet verebilir. Tabi tüm bunları kaldıracak bant genişliğiniz yoksa önemli ölçüde bir yavaşlama yaşayabilirsiniz.
Ağın ağır olması, verilerin kaynağı ile hedef arasındaki iletilerin taşımasında geçen süreden kaynaklanmaktadır. Gecikme süresi ne kadar aşağı çekilirse oyun o kadar hızlı olur. Özellikle fazla geç açılan oyunlarda birkaç saniye hareket edilememesinin sebebi budur.
150 milisaniyenin altındaki ping hızı iyi olarak kabul edilmektedir. 20 milisaniye olması ise süper hızlıdır.
İnternet hızınızı öğrenmek için de https://fast.com/tr/ sitesinden ölçebilirsiniz.

2- Modeminize Yakın Olun

Oyun Açılma Süresi Azaltıp İnternet Hızını Yükseltme
Zemin, duvarlar, Mobilyalar ve diğer kablosuz sinyallerinizin önüne engel olan fiziksel nesneler size yavaşlama yaşatabilir. Cihazınızı Modeme yaklaştırmanız veya modemi kendinize yaklaştırmanız Wifi sinyalinizi yükseltip hızınızı yükseltecektir.
Ayrıca mikrodalga fırınlar, kablosuz hoparlörler ve mobil şarj cihazları gibi diğer aletlerden kaynaklanan sinyal parazitini de pasif hale getirerek azaltabilirsiniz. Bunu yapmak kablosuz sinyallerin cihazınıza doğrudan gitmesine yardımcı olabilir.

3- Arka Planda Çalışan Tüm Web Sitelerini ve Programları Kapatın

YouTube, Netflix, Tiktok ve diğer yoğun bant genişliğine sahip web siteler, gecikme sürenizi ve ping oranınızı ciddi şekilde etkilemektedir. Oyun oynayacağınız zaman bunları kapatmanız cihaz performansınızı ciddi oranda yükseltecektir.
Wifi ‘ye bağlı cihaz sayısını azaltmak hızınıza katkı sağlayacaktır. Root atılan modemlerin hızının yüksek olması bundandır. Hatta oyun oynarken cihazınızı uçak moduna koyarak kullanabilirsiniz.

4- Cihazınızı Ethernet kablosuyla modeme bağlayın

Ortak Wifi bağlantısı kullanılan bir ortamda evde veya başka bir yerde kimsenin interneti kullanmasını bırakmasını isteyemezsiniz. Bu gibi durumlarda en iyisi Ethernet kablosuyla bağlanmak olacaktır. Ethernet Kablosu kullanmak, Wifi kullanmaktan çok daha avantajlıdır. Çünkü Ethernet kablosu elektrik ile veri transferi sağlayıp internete bağlanmanızda köprü oluyor. Elektrik ise Wifi sinyallerinden çok daha hızlı ve sapma olmadan hedefe ulaşır. Modemde sorun olmadığı sürece bu yol Ping oranınızı önemli ölçüde düşürecektir.

5. Yerel Sunucularda Oynayın

Ülkenizdeki hatta Şehrinizdeki bir sunucuda oynamak, Pinginizi gözle görülür derecede azalttığını fark ettirecektir. Sunucunuz size ne kadar yakın olursa hızınız o kadar yüksek olur.

6. Modeminizi Yeniden Kapatıp Açın

Belli bir süre boyunca açık ve kullanımda olan bir Modem
Modeminiz de tıpkı bir bilgisayar gibi sürekli çalıştığı için bazen içerisinde yer alan donanımlar aşırı ısınabilir. Ya da yazılım temelli bir kısım hata ve sorunlar algılayabilir. Çoğu elektronik cihazlarda olduğu gibi modemde de kapasitör bulunmakta. Basitçe buna ufak bataryalar diyebiliriz. Çok enerji barındırmamakla beraber içindeki bu enerji, hafızasını bir süre beslemesine sağlamaktadır. Çoğu modem sistemleri aynı olduğundan kapasitör enerjisinin bittiğinden emin olmak için 10 saniye kadar kapalı bekletilmektedir. Modemi kapatıp açmak rom temizlenmesine ve hataların çözülmesini sağlayacaktır. Böylece bağlantınız yenilenir ve Ping oranınız düşüp oyun hızınız yükselecektir.

7- Modeminizi Değiştirin

Eski tip modemler bağlantı gücünüzü, güvenirliğini ve en önemlisi de hızını etkileyebilir. Oyun oynamak ve yüksek veri transferi sağlayan bir optimize edilmiş modem almak iyi bir seçim olacaktır. Oyun Modemleri, oyun oynamak için gereken tüm özellikler ile özel olarak tasarlanmıştır. Böyle bir modeme sahip olmanız kesintisiz oyun oynamak için belki de en büyük silahınız olacaktır.

8. Bant Genişliği Paketinizi Yükseltin

Bandwidth olarak bilinen Bant genişliği, bir ileti ortamının veya haberleşme kanalının kapasitesini ölçmek için kullanılır. Basit bir deyişle bir kanal üzerinde en fazla frekansa sahip sinyali(Wifi) ifade eder. Oyun açılma süresi azaltıp internet hızını Yükseltme için bant genişliği ne kadar büyük olursa frekans oranınız da o derece büyük olur. Büyük genişliğe sahip bir bant, isteklere hızlı cevap vereceğinden dolayı size hız ve performans konusunda ciddi bir katkı sağlayacaktır. Daha fazla bilgi almak için ya da aklınıza takılan sorular için “bize yazın”.